top of page

Eetbos Deinze 
Rondleidingen en workshops

De vaste data van individuele bezoeken en workshops worden gepubliceerd op de website en op facebook.

Voor groepsbezoeken en teamactiviteiten voor bedrijven: Neem contact met ons op

Tel: (32) (0)471 26 48 95
Email: info@eetbos-deinze.be

​

Rondleidingen

In 2024 organiseren we naast de basisrondleiding "Principes en praktijk voedselbos" ook een aantal thematische rondleidingen.

​

Basisrondleidingen:

​

zo 21 april 10.00-12.30

zo 5 mei 10.00-12.30

za 8 juni 10.00-12.30

vr 28 juni, 19.30-22.00

za10 augustus 10.00-12.30

vr 20 september 18.30-21.00

zo13 oktober 10.00-12.30

​

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 12 euro pp.

​

​

Thematische rondleidingen:

​

Voedselbosontwerp

do 25 april 19.00-21.30

za 5 okt 14.30-17.00

 

Kleine eetbare tuin

vr 3 mei 19.30-22;00,

do 12 september.18.30-21.00

​

Beheersen van ziekten en plagen in een voedselbos

31 augustus 10.00-12.30

 

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 14 euro pp.

​

​

Bij gelegenheid verzorgen wij rondleidingen voor verenigingen, bedrijven of groepen met gespecialiseerd interessegebied. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Workshops en evenementen

Workshops

​

do 7 mei van 19.00 tot 21.30

Koken met "on"kruid. Lieve Ferdinande leert ons hoe heerlijk onkruid kan zijn. 25 euro pp, aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

​

do 27 juni van 19.00 tot 21.30

Koken met seizoensfruit

​

di 2 juli van 19.30 tot 22.00

Fruit en groenten fermenteren. 

​

do 5 juli van 19.30 tot 22.00

Basiscursus confituur maken. Ga naar huis met 4 soorten heerlijke confituur. 25 euro pp, aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

​

do 19 september  van 19.00 tot 21.30 

Koken met "on"kruid. Lieve Ferdinande leert ons hoe heerlijk onkruid kan zijn. 25 euro pp, aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

 

do 26 september  van 19.00 tot 21.30 

Koken met seizoensfruit.

​

za 26 oktober van 14.30 tot 17.00

Confituur maken voor fijnproevers. Ga naar huis met 4 potjes verrassende confituur. 25 euro pp, aantal deelnemers is beperkt. 25 euro pp, aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

​

Evenementen

​

Begeleid plukken. Leer tijdens de piek van het bessenseizoen alle bessensoorten kennen en vakkundig oogsten en pluk je mandje vol. Gratis, enkel het geplukte fruit wordt afgerekend. Inschrijven vereist om de organisatie vlot te laten lopen.

do 4 juli 19.30 -21.00 

do 11 juli 19.30 -21.00

na afspraak

 

bottom of page