top of page

Eetbos Deinze 
Rondleidingen en workshops

De vaste data van individuele bezoeken en workshops worden gepubliceerd op de website en op facebook.

Voor groepsbezoeken en teamactiviteiten voor bedrijven: Neem contact met ons op

Tel: (32) (0)471 26 48 95
Email: info@eetbos-deinze.be

​

Rondleidingen

In 2024 organiseren we naast de basisrondleiding "Principes en praktijk voedselbos" ook een aantal thematische rondleidingen.

​

Basisrondleidingen:

​

​

​

za 19 oktober 14.30-17.00

​

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 12 euro pp.

​

​

Thematische rondleidingen:

​

Voedselbosontwerp

​

za 5 okt 14.30-17.00

 

​

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 12 euro pp.

​

​

Bij gelegenheid verzorgen wij rondleidingen voor verenigingen, bedrijven of groepen met gespecialiseerd interessegebied. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Workshops en evenementen

Evenementen

​

zo 6 oktober van 14.00 tot 17.00 (gratis)

Appelfestival. Natuurpunt, MOW, Velt, Regionaal Landschap en Erfgoed Deurle organiseren samen een appelfestival met activiteiten voor jong en oud. Er zijn een 10-tal activiteiten voorzien, zo kan je onder meer het ras van je appels of peren laten bepalen (breng een foto van de boom en een 3 tal vruchten mee), meer leren over appels en peren telen of zelfs enten. Er zijn uiteenzettingen over appels en peren kweken en over de geschiedenis van de appel en verder is er ook een imker. Voor de jongsten komen Sneeuwwitje en de heks op bezoek en je kan je even Willem Tell wanen. Misschien doe je graag mee aan de appelschilwedstrijd...

​

Workshops

 

Alle workshops kosten 25 euro pp,

het aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

 

​

​

​za 26 oktober van 14.30 tot 17.00

Confituur maken voor fijnproevers.

Zeg niet zomaar confituur tegen deze creaties…. In de workshop confituur maken voor fijnproevers leer je de fijnere kneepjes van het confituur maken.  We gaan aan de slag met specerijen, leren gelei maken en ook confituur zonder suiker komt aan bod. Natuurlijk ga je naar huis met het resultaat van de avond: 4 soorten verrassende confituur om mee uit te pakken! 

​

​

 

 

bottom of page