top of page

Eetbos Deinze 
Rondleidingen en workshops

De vaste data van individuele bezoeken en workshops worden gepubliceerd op de website en op facebook.

Voor groepsbezoeken en teamactiviteiten voor bedrijven: Neem contact met ons op

Tel: (32) (0)471 26 48 95
Email: info@eetbos-deinze.be

Rondleidingen

In 2024 organiseren we naast de basisrondleiding "Principes en praktijk voedselbos" ook een aantal thematische rondleidingen.

Basisrondleidingen:

zo 21 april 10.00-12.30

zo 5 mei 10.00-12.30

za 8 juni 10.00-12.30

vr 28 juni, 19.30-22.00

za10 augustus 10.00-12.30

vr 20 september 18.30-21.00

zo13 oktober 10.00-12.30

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 12 euro pp.

Thematische rondleidingen:

Voedselbosontwerp

do 25 april 19.00-21.30

za 5 okt 14.30-17.00

 

Kleine eetbare tuin

vr 3 mei 19.30-22;00,

do 12 september.18.30-21.00

Beheersen van ziekten en plagen in een voedselbos

31 augustus 10.00-12.30

 

Inschrijven is noodzakelijk en kan op info@eetbos-deinze.be. De rondleiding duurt ongeveer 2.5 uur en kost 14 euro pp.

Bij gelegenheid verzorgen wij rondleidingen voor verenigingen, bedrijven of groepen met gespecialiseerd interessegebied. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Workshops en evenementen

Evenementen

do 4  juli 19.30-21.00  en do 11 juli 19.30-21.00

Begeleid bessen plukken. Leer tijdens de piek van het bessenseizoen alle bessensoorten kennen en vakkundig oogsten en pluk je mandje vol. Gratis - enkel het geplukte fruit wordt afgerekend. Inschrijven vereist om de organisatie vlot te laten lopen.

Je kan ook zelf een groepje samenstellen van minimum 6 personen en contact met ons opnemen om een geschikte datum te vinden (via het contactformulier of via e-mail)

Workshops

 

Alle workshops kosten 25 euro pp,

het aantal deelnemers is beperkt en inschrijven is noodzakelijk.

 

di 28 mei van 19.00 tot 21.30

Koken uit bos en tuin- lente

In Vlaanderen zijn we de kunst verleerd van het koken met wilde planten, die we dan maar “onkruid” noemen. Wij halen die kennis van onder het stof, want sommige wilde planten zijn echt heerlijk in de keuken. Deze workshop wordt gegeven door onkruidkenner en voedselboskok Lieve Ferdinande. Samen met haar leren we eetbare (on)kruiden van het seizoen kennen. We gebruiken ze in de keuken en ontdekken hun smaakpalet. Dat wordt smullen….

.

do 27 juni van 19.00 tot 21.30

Seizoensfruit in de keuken - voorjaar

Het oogstseizoen is nu volop op gang gekomen en je wil die mooie vruchten laten schitteren in de keuken. We maken samen hemelse desserts, maar ook verrassende hartige gerechten met wat de tuin nu te bieden heeft.  Doe meer met bekende en minder bekende vruchten!

di 2 juli van 19.30 tot 22.00

Fermenteren kan je leren. De natuur geeft ons gulle oogsten nu de dagen lang en warm zijn. Ze produceert zelfs meer dan we kunnen opeten. Die overvloed maar meenemen naar de winter dat wil je toch? … Lieve Ferdinande leert ons hoe dat kan tijdens deze workshop. Fermenteren is een oeroude bewaartechniek die ons toelaat om groenten en fruit te bewaren met behoud van alle voedingsstoffen. Ze is tegenwoordig ook erg trendy in toprestaurants en bij hobbykoks. Tijd dus om het ook te leren!

vrij 5 juli van 19.30 tot 22.00

Basiscursus confituur maken.  Nu het bessenseizoen volop op gang komt wil je toch een deel van de oogst bewaren voor de winter… Leer hoe je de lekkerste confituur snel en eenvoudig zelf maakt en ga naar huis met het resultaat van de avond: 4 soorten heerlijke confituur. .

do 19 september  van 19.00 tot 21.30 

Koken uit bos en tuin- herfst

In Vlaanderen zijn we de kunst verleerd van het koken met wilde planten, die we dan maar “onkruid” noemen. Wij halen die kennis van onder het stof, want sommige wilde planten zijn echt heerlijk in de keuken. Deze workshop wordt gegeven door onkruidkenner en kok Lieve Ferdinande. Samen met haar leren we eetbare (on)kruiden van het seizoen kennen. We gebruiken ze in de keuken en ontdekken hun smaakpalet. Dat wordt smullen….

 

do 26 september  van 19.00 tot 21.30 

Seizoensfruit in de keuken - najaar

De vruchten hebben een zomer lang kunnen rijpen aan de struik of boom en de oogst is nu waarlijk overvloedig.  Tijd dus om de keuken in te duiken en om die vruchten alle eer aan te doen.  We maken samen heerlijke desserts, maar ook hartige gerechten met de oogst van het seizoen.  Doe meer met bekende en minder bekende vruchten!

za 26 oktober van 14.30 tot 17.00

Confituur maken voor fijnproevers.

Zeg niet zomaar confituur tegen deze creaties…. In de workshop confituur maken voor fijnproevers leer je de fijnere kneepjes van het confituur maken.  We gaan aan de slag met specerijen, leren gelei maken en ook confituur zonder suiker komt aan bod. Natuurlijk ga je naar huis met het resultaat van de avond: 4 soorten verrassende confituur om mee uit te pakken! 

 

 

bottom of page